ΤΟ ΧΡΥΣΟ "ΧΑΠΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ" ...

Η καθηγήτρια Τυροβολά Ουρανία γράφει για την ταινία του σχολείου μας "Χάπι Ωριμότητας" που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας Γυμνασίων - Λυκείων στο 9ο Φεσιβάλ Μαθητικών Ταινιών του "Πάμε σινεμά;"

"Χάπι ωριμότητας" - "Πράξεις ανωριμότητας"

Οι συντελεστές της ταινίας 

 

Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ "Πάμε σινεμά;"

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τον Κινηματογράφο "Πάμε σινεμά;" στην κατηγορία "Καλύτερη ταινία Γυμνασίων - Λυκείων"!!!

Το κέφι, το ταλέντο και η προσπάθεια των μαθητών μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο!!!

vraveio

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

bull   

  Την Δευτέρα 15/2/2016 οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν τo θεατρικό έργο BULL του Mike Bartlett στο θέατρο Αργώ.

Το «Bull» του Μάικ Μπάρτλετ, το καλύτερο έργο της χρονιάς 2013 στο Λονδίνο, συνεχίζει και φέτος στο θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) όπου παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν με μεγάλη ανταπόκριση. Το «Bull» είναι ένα έργο για το Bullying ως κοινωνικό φαινόμενο, με αφορμή την ψυχολογική κακομεταχείριση στον εργασιακό χώρο και όχι μόνον και παρουσιάζεται σε μετάφραση του Νίκου Χανιωτάκη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πετρόπουλου.

Το έργο

Δυο θέσεις για τρεις υποψήφιους. Τρεις υπάλληλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα το αφεντικό να αποφασίσει ποιος απ? τους τρεις θα απολυθεί για να επιβιώσει η εταιρία. Οι δύο προσπαθούν να διαλύσουν την αυτοπεποίθηση του τρίτου, να τον εξουθενώνουν με κάθε τρόπο για να υπερισχύσουν. Πάντοτε κάποιος είναι πιο αδύναμος σε κάτι. Κάποιος βγαίνει πάντοτε χαμένος. Ποιος απ? τους τρεις και για ποιο λόγο; Και με ποιο τρόπο κυρίως; Καιάδας. Μοχθηρία, αυταρχισμός, παιχνίδια εξουσίας. Δεν μου κάνεις, σε πετάω στα σκουπίδια. Το σύστημα μας έχει πείσει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Φασισμός μεταμφιεσμένος σε οικονομική αναγκαιότητα. Άνθρωποι αναλώσιμοι. Κανένα έλεος για τον χαμένο. Καμία κάθαρση.

Συντελεστές

  • Μετάφραση: Νίκος Χανιωτάκης Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος

  • Εικαστική επιμέλεια: Γιώργος Πάτσας/ Δημήτρης Πετρόπουλος

  • Σκηνικά-Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

  • Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

  • Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

  • Παίζουν: Μπέτυ Αποστόλου, Αλέξανδρος Καναβός, Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο Δημήτρης Πετρόπουλος στο ρόλο του Κάρτερ

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Ένα υπέροχο ποίημα αφιερωμένο σε όσους στις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι μόνοι...


"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ

Πρόσθετες πληροφορίες