ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

"OI KΩΔΙΚΕΣ  ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ"

Παλιά χειρόγραφα που αναφέρονται στο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το έργο του δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια του αφιερώματος που έγινε στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, κ. Καλαποθαράκου.

 

Διαβάστε περισσότερα: ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Ολοκλήρωση τρίτης φάσης του προγράμματος "ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ"

kat2

Η τρίτη φάση του προγράμματός μας ολοκληρώθηκε με την αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή και στο προσφυγικό κύμα που ακολούθησε. Η ενασχόλησή μας αυτή, συμπληρώθηκε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε η ομάδα μας στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου".

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική παρουσίαση https://www.slideshare.net/secret/cwzmwKDPY3kzo9

 

Ολοκλήρωση δεύτερης φάσης του προγράμματος " Όπου γης και πατρίς"

                       ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΕΙΟ20ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος "'Οπου γης και πατρίς", η ομάδα μας ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

α. την σημαντική παρουσία των Ελλήνων της Αιγύπτου (τέλη 19ου αι.), την ταυτότητά τους και τη συμβολή τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική παρουσίαση.

https://www.slideshare.net/secret/wbbTH0mNmgnbf0

β. το πρώτο κύμα της ελληνικής μετανάστευσης στις Η.Π.Α (αρχές 20ου αι.), την ταυτότητά τους, τις συνθήκες στο νησί Ellis και την πορεία τους στη "Γη της Επαγγελίας". Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική παρουσίαση.

https://www.slideshare.net/secret/5I4lNOpfK3sEYT

γ. τα φαινόμενα εγκληματικότητας των Ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α (αρχές 20ου αι.) και τα ρατσιστικά στερεότυπα που προέκυψαν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική παρουσίαση.

https://www.slideshare.net/secret/oLDlQFZAkhTIot

 

Nyfes Τέλος η ομάδα μας παρακολούθησε και σχολίασε την ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Οι Νύφες".

 

 

Πρόγραμμα διατροφής "Είμαστε ό,τι τρώμε"

imagesTη φετινή σχολική χρονιά υλοποιείται στο σχολείο µας, το πρόγραµµα: «Διατροφή και Υγεία - Είµαστε ό.τι τρώµε» το οποίο είναι σχετικό µε τη σωστή διατροφή, στα πλαίσια των δράσεων για το πρόγραµµα "κοινωνικό σχολείο".

Σκοπός μας είναι να ολοκληρώσουµε τις εργασίες και τις δράσεις που ξεκινήσαµε την περσινή σχολική χρονιά. Το πρόγραµµα έχει ως στόχο την απόκτηση γνώσεων σχετικά µε τις ωφέλειες της υιοθέτησης ενός τρόπου διατροφής µε βάση τα απαραίτητα και ευεργετικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισµός.

Επίσης έχει ως στόχο να κατανοήσουν οι µαθητές τη σηµασία που έχει η
πρόληψη σ
ε όλα τα θέµατα που έχουν σχέση µε την αποφυγή κινδύνων που αφορούν την υγεία µας.

Επιπλέον θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουµε στους µαθητές την ικανότητα να διακρίνουν και να ερµηνεύουν τη σκοπιµότητα των διαφηµίσεων, ώστε να µη γίνονται θύµατά της.

Οι µαθητές συµµετέχουν στο πρόγραµµα, είτε δηµιουργώντας ενηµερωτικό υλικό στη διάρκεια των συναντήσεων, είτε συµµετέχοντας σε θεατρικά δρώµενα.

Θα προσπαθήσουμε: Να κάνουµε έρευνα σχετική µε τις διατροφικές συνήθειες των µαθητών του σχολείου, να αποκαλύψουμε τα ανθυγιεινά τρόφιμα να δηµιουργήσουµε διαφηµίσεις υγιεινών τροφίµων, αφΙσες, θεατρικοποιηµένους διαλόγους βιταµινών και θα οργανώσουµε µέρα υγιεινής διατροφής. Θα συνεχίσουµε τα γυρίσµατα µιας ταινίας µικρού µήκους που αφορά την ανθυγιεινή διατροφή και τις επιπτώσεις της, την οποία θα ολοκληρώσουµε τη φετινή σχολική χρονιά.

Το σενάριο της ταινίας µε τίτλο, «Η επιδηµία των βρώµικων», το έγραψε η µαθήτρια της περσινής Γ ' Γυµνασίου Αθηνά Μπέκου και τη σκηνοθεσία την κάναµε όλοι µαζί. Θα επισκεφτούµε καταστήµατα µε προϊόντα υγιεινής διατροφής, θα παρασκευάσουµε και θα δοκιµάσουµε υγιεινές τροφές. Το υλικό που θα χρησιµοποιήσουµε για την απόκτηση γνώσεων το έχουµε προµηθευτεί από το γραφείο της Αγωνής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραµµα υλοποιεί η εκπαιδευτικός Κατσίποδα Διαµάντω και συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Τάγκα Ερασµία και Χατζηγιαννακός Απόστολος.

Οι συναντήσεις µας γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο ή Κυριακή.

 

Πρόσθετες πληροφορίες