ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Την Πέμπτη 5/12/2019, η Γ’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου ναυλοχεί το μεγαλύτερο μέρος των πολεμικών πλοίων του  Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πλοία όπως κανονιοφόροιφρεγάτεςναρκαλιευτικά κ.ά. http://www.hellenicnavy.gr/el/organosi/dioikisi-dioikitikis-merimnas-naftikoy/ypagomenes-dioikiseis-ddmn/naystathmos-salaminas.html

 αρχείο λήψης 2.jpg NAYS

Την Τρίτη 19/12/2019, η Α΄ τάξη θα επισκεφθεί το Μουσείο Παιχνιδιού- Μπενάκη. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής. https://www.benaki.org/index.php?lang=el

αρχείο λήψης 2.jpg pai

 αρχείο λήψης 2.jpg PAIXN

Την Δευτέρα 23/12/2019, τις δύο πρώτες ώρες, θα γίνει εκκλησιασμός ενόψει Χριστουγέννων, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Στην συνέχεια οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την ταινία ChristmasStory (2007) https://en.wikipedia.org/wiki/Joulutarina στον χώρο του σχολείου.

 αρχείο λήψης 2.jpg tainia

Την Τρίτη 21/1/2010, την Παρασκευή 31/1/2020 και την Παρασκευή 7/2/2020, θα επισκεφθούμε το «’Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή» https://goulandris.gr/el/ Το νέο Μουσείο, που βρίσκεται στο Παγκράτι, στεγάζει τη διάσημη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος με έργα τωνΕλ Γκρέκο, Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Πικάσο, Λοτρέκ, Μπρακ, Μιρό και θα προσφέρει σε όλους μια μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης.

 images 1.jpg GOULANDRI

Την Τετάρτη 19/2/2020, θα παρακολουθήσουμε την παράσταση ‘ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ’, του Σάιμον Στήβενς, ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

 αρχείο λήψης 2.jpg THEATRO

Την Τρίτη 3/3/2020, η Β’ τάξη, θα επισκεφθεί το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών http://museums.geol.uoa.gr/mineralogy/

αρχείο λήψης 2.jpg oryktologia

Την Πέμπτη 6/3/2020 Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, συμμετέχουμε στην εκδήλωση «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό» και θα παρακολουθήσουμε φιλικό αγώνα μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και Βετεράνων της Μπαρτσελόνα, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 9.30-12.00.

αρχείο λήψης 2.jpg bullying

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ (ως τον Δεκέμβρη του 2018)

Προσεχώς, θα ανακοινωθούν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές μας από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2019.

Με μεγάλη μας χαρά θα ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις, για να διανθιστεί η σχολική μας χρονιά με εποικοδομητικές σχολικές επισκέψεις και εκδρομές!

Στο σχολείο μας πάνω και πέρα από όλα πιστεύουμε στην αξία της γνώσης που χτίζεται βιωματικά και ντύνεται με τις όμορφες αναμνήσεις από τις σχολικές μας εκδρομές!

ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Ε-ΜΟΤΙΟΝS ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Tην Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 η Α΄ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε την περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Περιγραφή έκθεσης

Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου. Η περιήγηση στην έκθεση είναι ένας θορυβώδης περίπατος στην ψυχή του ανθρώπου, τα πάθη της οποίας εκφράζονται μέσα από το φίλτρο της αρχαίας τέχνης. Εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από τη ματιά του Μουσείου Ακρόπολης. Πολλά από τα εκθέματα είναι μοναδικά καλλιτεχνήματα, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα, αλλά πολλά είναι και εκείνα από ελληνικά μουσεία που για πρώτη φορά επικεντρώνεται επάνω τους το διεθνές ενδιαφέρον.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής: «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη αρχαιολογική έκθεση που έχει ως θέμα της την απεικόνιση του ‘‘ήθους της ψυχής’’ σε 129 έργα της αρχαίας τέχνης. Με αναπάντεχα λιτά, αλλά δυνατά μέσα, οι αρχαίοι καλλιτέχνες απέδωσαν φωτεινά συναισθήματα, όπως επιθυμία, έρωτα, πόθο και αισχύνη, αλλά και σκοτεινά πάθη, όπως μανία, μίσος, εκδίκηση και συντριβή».

Εντυπώσεις από την επίσκεψη

Οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου μας περιηγήθηκαν στην έκθεση και μοιράστηκαν με τους αρχαίους καλλιτέχνες τον πόνο και τη συντριβή του θανάτου στις επιτύμβιες στήλες, την καχυποψία στα κεραμικά θραύσματα του εξοστρακισμού αλλά και την απόρριψη που βίωνε όποιος διάβαζε το όνομά του πάνω στα όστρακα, την ενοχή και την απελπισία στην τοιχογραφία με τη θυσία της Ιφιγένειας, τον απέλπιδα έρωτα στο γλυπτό σύμπλεγμα του Αχιλλέα με την Πενθεσίλεια, το μίσος και την εκδίκηση στις μαγικές τελετουργίες των αρχαίων αλλά και στις παραστάσεις πάνω σε αγγεία της Μήδειας να σκοτώνει τα παιδιά της και τον θυελλώδη πόθο και έρωτα στις απεικονίσεις των απαγωγών γυναικών. Τέλος, τα παιδιά γέλασαν με το γλυπτό του Έρωτα που με παιγνιώδη διάθεση είναι έτοιμος να τοξεύσει στις εφηβικές τους καρδιές.

Επίλογος

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από το Μουσείο της Ακρόπολης χωρίς να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα σε όλο το Μουσείο και να θαυμάσουμε τους αρχαϊκούς κούρους και κόρες, τις Καρυάτιδες και την περίφημη ζωοφόρο του Παρθενώνα. Τέλος, τις εντυπώσεις των μαθητών κέρδισε η ευφάνταστη μακέτα φτιαγμένη με LEGO® που δώρισε στο Μουσείο Ακρόπολης το Μουσείο Nicholson στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ. Η Ακρόπολη χτίστηκε αποκλειστικά από 120.000 τουβλάκια LEGO®  σε περίπου 300 ώρες!!!

Ενθουσιασμός – χαρά και προσμονή για την επόμενη επίσκεψή μας τα δικά μας συναισθήματα!!!!


Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη μας!

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΦΩΚΙΑΝΟΣ"

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, Μέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού.... ιδανική λοιπόν ευκαιρία να επισκεφτούμε το Αθλητικό Κέντρο Φωκιανού και να γιορτάσουμε την άθληση και το παιχνίδι!

ekdromi

Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου περιηγήθηκαν στον Εθνικό Κήπο και έπαιξαν ελεύθερα στην παιδική χαρά του Κήπου, ενώ οι μαθητές της Β΄και Γ΄Γυμνασίου έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ στα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου.

fvkianos

Απολαύσαμε όλοι μας μια ηλιόλουστη μέρα και χαρήκαμε το περπάτημα και το ομαδικό παιχνίδι, γιατί ο Αθλητισμός πάνω όλα είναι Χαρά και Συνεργασία!!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και το άρθρο που ετοίμασε η κ. Τυροβολά Ουρανία για τη βόλτα μας στον Εθνικό Κήπο! 

άρθρο

φωτογραφίες 

Πρόσθετες πληροφορίες